Η American Heart Association στρατηγικός εταίρος του Οργανισμού Υγιεινής και Ασφαλείας (OSHA Occupational Health and Safety Agency) έχει εκπονήσει τη σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων Heartsaver η οποία απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν ή επιβάλλεται από τη θέση εργασίας τους να κατέχουν πιστοποιημένες γνώσεις και δεξιότητες στις Πρώτες Βοήθειες και Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση.

Heartsaver First Aid

Το πρόγραμμα Heartsaver First Aid της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας (American Heart Association) δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να αναγνωρίζει έγκαιρα ένα επείγον περιστατικό και να παρέχει αποτελεσματική φροντίδα τα κρίσιμα πρώτα λεπτά μέχρι να φτάσει εξειδικευμένο προσωπικό. Περιλαμβάνονται βασικές αρχές πρώτων βοηθειών, ιατρικά επείγοντα (σοβαρές ασθένειες) και τραυματισμοί (αιμορραγίες, κακώσεις, εγκαύματα, ηλεκτροπληξία) Τέλος αναλύονται περιστατικά περιβαλλοντικής φύσης (θερμοπληξία, κρυοπάγημα, εγκαύματα, δαγκώματα, δηλητηριάσεις κλπ).

Heartsaver CPR/AED

Το πρόγραμμα Heartsaver CPR/AED της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας (American Heart Association) διδάσκει τις τεχνικές της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και της απελευθέρωσης αεραγωγού από ξένο σώμα σε ενήλικα. Για τη διδασκαλία χρησιμοποιούνται οπτικοακουστικά μέσα και εκτεταμένη πρακτική εξάσκηση σε ανθρώπινα ομοιώματα.

Πιστοποίηση

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος αποκτούν οι μαθητές την κάρτα πιστοποίησης της American Heart Association με ισχύ για 2 χρόνια, ανάλογα με το πρόγραμμα που παρακολούθησαν: Heartsaver First Aid Course Completion Card Heartsaver CPR AED Course Completion Card Heartsaver First Aid/CPR AED Course Completion Card   Οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν μοναδικό κωδικό εγγραφής στο μητρώο των πιστοποιημένων ανανηπτών της American Heart Association όπου μπορεί και να επιβεβαιώνεται η εγκυρότητα της πιστοποίησηςΗ American Heart Association (ΑΗΑ) στηρίζει τη γνώση και τον επαγγελματισμό στα προγράμματα BLS, ACLS & PALS και για αυτο το στόχο εχει εκπονήσει εκπαιδευτικό υλικό. Η χρήση του υλικού σε εκπαιδευτική δραστηριότητα δεν συνεπάγεται χρηματοδότηση της δραστηριότητας απο την ΑΗΑ. Τα τέλη που εισπράττονται δεν αποτελούν εσοδο της ΑΗΑ εκτος απο το τμήμα που αντιστοιχεί στο εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται.